sherlock-holmes-147255_960_720Om du vill bli den som är duktigast på att lösa olika fall och gåtor har du förmodligen Sherlock Holmes som idol. Även om du inte har honom som idol kommer du säkert att ha sett filmer eller läst många böcker som handlar denna märkliga och unika personlighet. Naturligtvis är det många som frågar sig om denne figur i Sir Arthur Conan Doyles böcker är baserad på en person som har funnits i verkligheten. Detta är dock inte sant utan Sherlock Holmes, Doktor Watson och alla andra figurer är påhittade och fiktiva. Dock är det helt otroligt att ta del av alla de berättelser som finns, då det finns mycket att lära för den som vill förstå olika samband på ett modernt sätt.

Den teknik som Sherlock Holmes använder i sina böcker är av en mycket modern karaktär. Än idag används flera av samma tekniker för att lösa komplicerade brott. Detta har gjort att Sherlock Holms och Sir Arthur Conan Doyles berättelser tidigare delvis har fått verka som utbildningsmaterial i modern brottsteknik. Något som också framkommit är att inspirationen till figuren Sherlock Holms kom från Joseph Bell som var Conan Doyles universitetslärare i Edinburgh.

Hur som helst kommer det nog inte att vara så lätt att bli lika bra som Sherlock Holmes när det gäller att lösa olika gåtor och brott, men har du läggning och ett stort intresse kan dessa berättelser även få dig att lära dig mer om olika tillvägagångssätt. Efter det är det bara att ta dig an en vän som du kan prova dina olika teorier på. Du ska nog inte kalla denne för Doktor Watson, då det kan verka något förnedrande i dagens jämlika samhälle. Här är det helt enkelt bara att tacka för hjälpen du får av den som kan tänka sig att lyssna.