3 Jul

Historier om seriemördare

Stories-logoAtt berätta historier om seriemördare är något som har både för- och nackdelar. Naturligtvis är det ytterst viktigt att allmänheten får ta del av och lära sig vad som händer i samhället. Dock borde finnas klara gränser för hur mycket information som ska släppas om dessa personer. Här handlar det nästan om att dessa personer får en status bland kriminella som verkligen gör att de står över alla andra. På ett sätt gör det naturligtvis automatiskt detta genom att de som är seriemördare oftast går under gruppen mördare som står relativt högt i rang på de flesta fängelser i världen.

Nu beror det naturligtvis på vilka denne seriemördare har mördat, samt på vilket sätt detta har utförts. Är det något som de som kallar sig riktiga brottslingar hatar så är det de som på ett fegt sätt har begått sina brott. Historier om seriemördare som på olika fega sätt har begått sina brott finns det många berättelser om. Här kanske det istället hade varit bättre att berätta om den otrevliga resa i fängelset som dessa människor i efterhand har utsatts för. En feg brottsling får alltid ett otrevligt liv i fängelset, och i vissa fall måste dessa placeras långt ifrån alla de som finns på de vanliga avdelningarna för att inte fler brott ska begås.

När du ändå vill läsa historier om seriemördare, kommer du enkelt att hitta massor av information på nätet. Allt den information som är lättillgänglig kommer också många gånger att påverka andra sjuka människor på fel sätt. Här kan informationen bidra till allt från idoldyrkan till förälskelse i dessa brottslingar. Det kan även leda till att andra får för sig att kopiera de redan fängslade brottslingarnas brott, vilket då kommer att gå under namnet “copycat-mördare”. Kanske vore det bra att hålla nere lite på det mediala formatet av historier om seriemördare.